14-05-2019

Vilde blomster

Jørgen E. Olsen som er professor ved Århus universitet har lavet et regnestykke, som er interessant, hvis man interesserer sig for biodiversitet og betydningen af dette for bl.a. vores insekter.

Han siger, at hvis kommuner og boligforeninger omlægger nogle af deres græsørkener, som han kalder det. Og hvis de ca. 1,5 millioner husstande der er i Danmark hver især omlægger ca. 100 m2 af deres have til vildhave, så vil det give ca. 25.000 hektar = ca. 21.000 fodboldbaner. Og at det i den grad vil nytte noget. 

Tænk engang bare 100m2 i DIN have... Og det behøver jo ikke at være midt i det hele, og det kan også deles op i mindre områder i haven. Tænk hvis alle gjorde det. Var med til at passe på vores dyrbare natur. Så vil insekterne summe, og flere arter vil overleve. Tænk hvis vores politikere ville satse mere på den slags.

Jeg husker tydeligt de smukke grøftekantsblomster tilbage i min barndom, hvor mangfoldigheden var stor. I dag er det sjældent, jeg ser dem. Der kan godt stå lidt blomster, men det er som regel kun én eller to slags. Det er ikke godt nok... Vi kan allesammen gøre noget, forholdsvis let og med en kæmpe betydning. Håber du vil være med?