07-07-2019

Ferie

Ferie er dejligt...! Og hvis man er på Facebook eller Instagram, og hvad de forskellige medier hedder, så er feriebillederne begyndt at poppe op. Med glade mennesker, smukke steder, bare ben, drinks og hvad der ellers betyder noget for den enkelte. Nogle sidestiller ferie med afslapning, dase, læse bøger, ligge ved poolen og sove længe. Andre vil hellere ud og se naturen, kulturen, tidligt op, smage maden, møde menneskene. Nogle foretrækker den hurtige rejse fra A til B, andre tager selve transporttiden som en del af rejsen. Uanset hvordan og hvor, så betyder ferie noget. Det er her vi lader op, får slappet af og har tiden til præcis det, der betyder noget for os.

Jeg har rejst både i udlandet, men også i vores eget lille, smukke land. Jeg kan varmt anbefale Danmark til dig, der måske ikke kender det så godt. Det er rigtigt, at vi ikke altid kan være sikre på, at vejret i Danmark er varmt og tørt, men det regner og blæser også sydpå. Min oplevelse af Danmark er, at vi er omgivet af meget afvekslende natur. Fra klippeøen Bornholm i øst til klitterne, de langstrakte sandstrande og højt til himlen i vest. Fra vandene mødes under det smukke lys i nord til det flade landskab med de uendelige udsigter i syd. Og alt det ind imellem. Vi har en rig historie, der er masser af kulturelle tilbud, smukke, gamle byer og naturligvis alt hvad hjertet kan begære af forlystelser til børn og barnlige sjæle. Madmæssigt behøver vi heller ikke at rejse langt væk for at få de gode oplevelser. Uhm! "En sol over Gudhjem-mad" på havnen, eller røgede rejer fra Klitmøller. Vi er omgivet af vand og har, jeg ved ikke hvor mange, små, interessante øer, hvor der igen i år er mulighed for at købe ø-hop billetter. Danmark er et stort tag-selv-bord af skønne oplevelser. Det er bare med at gå ombord!

Jeg har selv stadigvæk meget af Danmark tilgode, men jeg arbejder på sagen, året rundt. Ét af mine favoritsteder er Vesterhavet - gerne uden alle mulige turist-tilbud. Jeg foretrækker lyden af bølgerne og at kunne se langt uden af mit øje rammer en hoppeborg. Det at gå på den meget brede sandstrand under den høje himmel og lytte til de mægtige bølger, der skyller ind på land - det er noget af den bedste meditation og afslapning for mig. 

Rigtig dejlig ferie...