28-07-2019

Island

Jeg opfordrer til det på min KIG IND side, og det vil jeg også gøre her... 

Island har lidt af det hele, og er et utroligt natur-varieret land. Fra de helt golde områder, hvor der er sort og grå, måske med en anelse rød til de underlige formationer, hvor mos i de sarteste grønne nuancer smyger sig blødt omkring lavastenene. Der er sorte, rå klipper og grønne fjelde, der er gletsjere, hvor der enten er meget eller lidt is, der er sorte strande og kæmpe store stykker is, der er geysere og varme kilder og der er vandfald i alle afskygninger. Og disse natur-seværdigheder afløser hinanden, så der hele tiden er nyt for sanserne.

Det er den vigtigste årsag til, at jeg er så begejstret for Island. Hvis du ikke har været der endnu, så kan jeg varmt anbefale det, hvis du også er glad for natur.

Der er bestemt kommet flere turister til landet, siden jeg var der sidst i 2008.. Det er der jo ikke noget mærkeligt i, og heldigvis kan man stadig finde steder, som ikke er overrendt. Island er stort! Men der er desværre også steder, som er blevet for overrendt i højsæsonen, synes jeg. Så min anbefaling må være at tage derop udenfor højsæsonen...

På billedet ses et af de "huller" der er, som har adgang til det store Atlanterhav. På basaltklipperne har riderne deres ynglepladser og bosteder, og bortset fra den infernalske larm de kan lave, så er det fascinerende at stå og se på deres aktivitet. Billedet er taget på sydspidsen af Snefællsneshalvøen ved Arnastapi.