17-08-2019

Island fortsat

Jeg har naturligvis taget en masse billeder på min ferie i Island... Der er så mange smukke og spændende motiver alle vegne, så selv om jeg ikke skulle ud på den store rundtur, var der så rigeligt at fotografere. 

Det er balsam for sjælen - i hvert fald min sjæl, ligesom naturen er det. Og naturen er der jo i stor og overdådig mængde. Der er højt til loftet, så selv om vejret er omskifteligt, og kan blive vildt og voldsomt lige med et, så er det stadig betagende. 

Hjemme igen er der så en del arbejde, der skal gøres. Hvilken billeder vil jeg gøre mere ud af? Det er en stor og - synes jeg - svær proces at udvælge de rigtige. De rigtige som er gode nok, de rigtige i fht at min tur er godt dækket ind til fremvisning og de rigtige som kan hjælpe mig til at huske den dejlige tur deroppe med alle facetterne.

Her på hjemmesiden, særligt under NATUREN vil der efterhånden dukke billeder op. De bliver blandet lidt med alle de andre, så hvis du har lyst, så kig dig omkring. Man kan også se nogle af mine billeder på min Instagram  https://www.instagram.com/fotobyutafoto/  eller på min facebookside https://www.facebook.com/utafoto , hvor du begge steder er velkommen til at komme forbi. Liker du mine sider der, er det nemmere for dig at opdage, når der sker noget nyt.

Det billede jeg har lagt op i dette blogindlæg er fra et dejligt område, der hedder Hraunfossar. Over ca. 1 km er der vandfald side om side. Området grænser op mod højlandet, men der er fine veje der til. Det er vildt smukt, og som alle steder, hvor der er vandfald, er der også meget larm fra vandet der fosser ned i en mægtig fart. Strømmen er stærk i floden der dannes af al det vand. Derfor er der fornuftigt nok sat afspærringer rundt omkring, samt skilte, hvor det tydeligt fremgår, at man ikke må gå på den anden side af afspærringerne. 

Alligevel oplevede jeg, da jeg sad og drak en kop medbragt kaffe et lidt mere roligt sted i fht turistmængden, at en mand pludselig kom fra den forkerte side. Kort tid efter ser jeg en lille dreng. Jeg vil tro han har været 4 år. Han løb lidt rundt omkring og hen mod kanten til vandet, hvor der også er langt ned. Jeg nåede lige at tænke, at han måtte være blevet væk, men så kom hans mor. De ledte tilsyneladende efter manden. De gik ud på stien - på den rigtige side, og der skete heldigvis ikke noget.. Jeg forstår ikke de mennesker... De udsætter både sig selv og deres dreng for en stor risiko, og de lærer deres dreng, at man ikke behøver at respektere skilte og afspærringer. Det er simpelthen for dumt! De forældre ville jo aldrig kunne tilgive sig selv, hvis deres lille dreng var faldet i floden. Puha...

Der er en del steder rundt omkring i naturen, hvor der er den slags afspærringer. Jeg er helt sikker på, at islændingene har helt styr på, hvornår det er relevant med dem, så en lille bøn herfra er, at det er vigtigt at respektere dem.