04-02-2020

Shelterpladser

Hvis man ikke alene er til luksusferie med hotelophold og all-inclusive, men også nyder at komme ud og leve lidt primitivt, så er der masser af muligheder for at overnatte på diverse shelterpladser rundt omkring i Danmark. Vigtigt er det selvfølgelig at vide, at der i langt de fleste tilfælde ikke forefindes gryder, potter og pander. I mange tilfælde er der lidt brænde til at starte et bål op med. Men ellers er det vigtigt selv at medbringe det, som man ved, man får brug for. 

Der findes et rigt varieret udbud af den slags pladser fra det helt enkle med en shelter og en bålplads til også at indeholde et bålhus, som fx her på billedet, muldtoilet og legeplads til børn og barnlige sjæle - naturligvis bygget i træ. 

Hvis det ikke er en decideret ferie, man er ude efter, så kan pladserne jo sagtens bruges til et udflugtsmål, hvor picnickurven pakkes og der er dømt vandretur i skoven, inden bålet tændes, kaffen nydes og de grillede pølser spises. 

Faktisk er det flere steder muligt at låne/leje en shelterplads - uden betaling. Så er du sikker på, at du har den for dig selv, eller du kan i hvert fald med god samvittighed sige, at den er din for en stund. Det kan du gøre på https://booking.naturstyrelsen.dk/Home/Liste 

Der er en regel om, at du max må overnatte 2 nætter på pladserne, men for at være helt sikker, så tjek det ud med det enkelte sted. 

Selvfølgelig skal man rydde op efter sig, dels så det er i orden til de næste, der kommer, men naturligvis også af hensyn til naturen. Jeg vil tro, at der de fleste steder står skraldespande lige til det samme. 

Jeg kan varmt anbefale det - så rigtig god fornøjelse!