14-03-2020

Insekthotel og krapylhave

Jeg vil tro, at der nu er godt gang i havearbejdet i takt med at solen og dermed forårsfornemmelserne er kommet frem.

Inden du kører alt dit haveaffald på genbrugspladsen, så vil jeg opfordre dig til at lade være...

Grene, kviste og andet krat er uundværligt for insekterne. Så hvis du lægger det på et uforstyrret sted i haven, vil det tiltrække alle mulige insekter, som nedbryder materialet over tid. Insekterne tiltrækker fuglene, så det vil skabe noget liv, som ellers vil forsvinde lidt efter lidt. Der udover er krattet og grenene også et godt opholdssted og redested for bl.a. padder og pindsvin. 

På Danmarks Naturfredningsforenings hjemmeside, kan du desuden blive inspireret i fht at lave dine egne insekthoteller og andre spændende ting, som kan tiltrække insekterne. Mange børn vil sikkert også synes, at det er spændende at være med til, og sammen kan I få nogle gode og lærerige timer sammen udenfor. Prøv at tjekke det her link...

 https://www.dn.dk/nyheder/guide-sadan-bygger-du-insekthoteller-til-din-have/ 

En anden ting, som også vil være godt at gøre i fht at skabe biodiversitet, er at få en masse vilde blomster i haven. Ud over at det er kønt at se på, vil du garanteret opleve, at der pludselig kommer flere bl.a sommerfugle i din have. Desuden slipper du for at slå græsset der, hvor de vilde blomster gror ;-) 

Det du skal gøre er at vælge et område af din græsplæne og grave græsset af. Dernæst skal du blande dine vilde blomsterfrø med sand og sprede det udover jorden, som før var græsplæne. Kom evt. lidt mere sand ovenpå. Så er det blot at vente til de kommer op af jorden, og giver glæde både til dig og insekterne.