17-07-2020

Abstrakt

Hvornår er det et godt billede?

Jeg vil tro, at der næsten er lige så mange svar på det, som der er mennesker. I bund og grund handler det vel om, om "man" kan lide det, man kigger på, eller om det "taler" til én, eller om det rører én. Måske hænger det også sammen med, hvad "man" er vant til at se på? 

Fotografisk er der, som i så mange andre færdigheder, en række tekniske ting, der er vigtige at vide noget om, og det er godt at kende sit kamera. Ligeledes er der en række gyldne regler, når vi snakker komposition. 

Uanset om man er den ene eller anden slags håndværker, så er det godt at vide, hvilke værktøjer der er i kassen. Indtil man har lært sit værktøj godt at kende, og måske har fået en vis rutine, er det nok ret almindeligt at det er de kendte redskaber, der bruges på en bestemt måde...Derefter bliver det lettere for nogen at lege mere og slippe sig selv løs. Præcis som kokken, der ikke længere behøver at læse i en bog, hvordan han skal tilberede sin mad og hvilke krydderier, der går godt sammen. Han bliver mere fri, tør måske lidt mere, øver sig og eksperimeterer.

I fht fotografering, så er det en mangfoldig verden at bevæge sig ind i. Personligt er jeg nok ret intuitiv, ligesom jeg også skal bruge tid på at fornemme det sted, jeg er, før jeg måske føler mig inspireret. Jeg kan godt lide at lege og finde nye muligheder. Jeg ved, at jeg deler oplevelsen af at se muligheder for billeder alle vegne, med mange andre, der også fotograferer. En fotograf jeg kender lidt har på et tidspunkt sagt, at "det at fotografere er ikke blot at trykke på en knap, det er at skabe et billede". 

At skabe billeder kan også være mange ting. Dagens billede her i Bloggen, er til den abstrakte side. Personligt kan jeg vældig godt lide typen, og synes det er sjovt at få et abstrakt billede ud af noget murværk. Dette foto er skabt...