28-07-2020

Strukturer og mønstre

Der er mange smukke landskaber, og dermed rigtig mange muligheder for at fotografere ude i vores (og andres) land(e). Jeg gør det med glæde, og kan blive betaget af alt det smukke, af en himmel fyldt med skyer, af en udsigt, der får glæden til at pible frem, af smukke blomster, af vand der klukker eller bruser voldsomt, en sol op- eller nedgang, der kan få hjertet til at stå helt stille et øjeblik... Alt, hvad der er natur kan berøre og bevæge mig. Og jeg har oceaner af billeder, der ligger og venter på en redigering eller sortering. 

Nogle gange går jeg bare lidt i stå.. Jeg mister på en måde inspirationen til at fotografere. Jeg tror, at mange der fotograferer, kender den følelse. Det bliver måske lidt trivielt med de landskaber - altså at fotografere dem.. 

Det er ikke sjovt, når inspirationen forsvinder, for dermed forsvinder også gnisten. 

Der er sikkert mange måder at komme videre på, for har man først passionen, kan det føles helt og aldeles tomt at undvære det. Det er i hvert fald min erfaring. 

Jeg forsøger at blive inspireret af andre, der fotograferer alt andet end landskaber. Og så har og havde jeg mennesker i mit liv, der kunne kunsten at se. Jeg tror på mange måder, at det er én af de store gaver, jeg har fået med mig i livet. For når jeg opsøger det "grimme", forfaldet, bagsider og slagsider, detaljer og mønstre, så sker der på én eller anden forunderlig vis noget med mig og min inspiration. Heldigvis!

Således havde jeg en ganske særlig fest med mig selv og mit kamera, da jeg besøgte Botanisk Have i Århus forleden. Jeg gik på opdagelse i mønstre, strukturer og lysindfald. I flere timer... Det var så dejligt og inspirerende, og hvis jeg ikke havde haft andre planer, var jeg sikkert fortsat.. Billedet her, er fra den dag, efter redigering. 

Jeg tog også billeder af nogle blomster, af sommerfugle og ovre i den mere romantiske afdeling. Haven er opdelt i verdensdele, og det emmede af romantik i Asien-afdelingen. Det vender jeg tilbage til på et andet tidspunkt. 

Men at få inspirationen tilbage, handler også om, for mig, at give mig selv nogle temaer som udfordring. Fx skrammel, romantik, spejlinger - alt muligt. 

Måske du kan blive inspireret af måden, jeg griber det an på, hvis du også fotograferer, og nogle gange synes du går lidt i stå?