04-10-2020

Efterår

At bo i et land med fire årstider er ikke alle forundt.. Og ja, jeg mener det! Jeg synes det er en stor charme at kunne følge med i naturens skiftende årstider, og jeg synes, at de alle kan noget særligt.

Efteråret, hvor vi kan være heldige at opleve den blå, blå himmel mens bladene langsomt skifter farver. En masse frugter og bær kan plukkes og forsynes os med lækkerier i både desserter og madlavningen. 

Dyrene begynder at samle forråd til den lange, mørke vintertid. Vi kan, ligesom dyrene, også samle forråd, fx svampe, som det bugner af lige nu (og hvis man har forstand på det...) Sammen med børn eller børnebørn kan vi samle kastanjer, mens vi passer på, at vi ikke får dem i hovedet, når de lige nu falder ned fra træerne. 

Hvis vi tager den tykke trøje på og de varme støvler, så er en tur i den farvemættede skov en skøn oplevelse, hvor vi "bare" kan nyde og være, og lytte til naturens egne lyde, eller vi kan få gang i de gode samtaler, mens vi går. Det er nogle gange dejligt befriende at snakke, mens man går.

Og bagefter kan vi komme ind i varmen, friske med røde kinder, drikke te med honning eller måske varm cacao med flødeskum... Sætte os godt til rette i sofaen, måske med en god bog. 

Rigtig god fornøjelse med din måde at opleve efteråret på :-)