30-12-2020

Godt nytår

Så nærmer årets sidste dag sig... Sidste år ved samme tid, havde jeg aldrig drømt om, at det ville blive et år, hvor vi pludselig og på mange måder, fik lavet godt og grundigt om på rigtig mange vaner og rutiner i vores liv. Jeg gætter på, at vi var mange, der blev taget med bukserne nede.. 

Og det slutter jo ikke, blot fordi vi skifter tal. Men... i fht corona, er der lys at spore.

Jeg håber også, at nogle af de værdier, der måske blev (gen)opdaget, vil fortsætte. Fx at komme meget mere ud i naturen. Aldrig har jeg mødt så mange mennesker før derude på mine gåture, og det synes jeg for det meste ;-) er rigtig dejligt.

Dejligt og vigtigt! Fordi jeg tror på, at hvis og når vi begynder at knytte os til eller holde af naturen, så får vi også mere lyst til at værne om den og passe på den. Vi får mere lyst til at undersøge, hvem der lever i den, og hvordan deres levebetingelser er. Vi får større trang til at være med til at skabe bedre betingelser for det liv, og dermed hvordan vi selv, hver enkelt af os, kan være med i den proces i større eller mindre grad.

Jeg tror også på, at den glæde vi oplever, både når vi er derude og når vi gør gode og vigtige ting for naturen, vil styrke vores eget glædesbarometer. Det genererer mere livsglæde, og det i sig selv giver os mere energi af den gode slags. En energi vi kan bruge til at være noget for andre, men også en energi, der smitter. Og den smitte må gerne sprede sig med lynets hast..

Rigtig godt nytår!