24-01-2021

Natursvin

På en dejlig tur i går i et dejligt område, var jeg afsted med kameraet, som så ofte før. Der var lidt diset fra morgenstunden, men lidt efter lidt brød solen frem. Meget smukt. Stille var der også, undtagen lidt fuglesnak og lidt lyde fra andre, der også var lige der. 

Og her kunne mine betragtninger enten fortsætte med at lovprise alt det skønne, eller jeg kunne komme med nogle helt andre historier... 

Det bliver det sidste. Og det bliver det fordi jeg er så fuld af harme over, at der er mennesker, der fortsat må være fuldstændig ligeglade med at passe på vores natur. Mennesker, der tilsyneladende er så optagede af sig selv, at det med at rydde op efter sig, går fuldstændig forbi deres tankerække. Det flød overalt med alt muligt skrald bare indenfor et område af 50 m2. 

Undskyld, men hvad i alverden er det, at den slags mennesker ikke forstår? Jeg forstår i hvert fald ikke den ligegyldighed, der må herske...

Alene af den grund, at det ser grimt ud, når det ligger der og flyder. Det er jo mennesker, der selv har transporteret sig ud i det område. Gør man ikke det, fordi man tænker, at her er dejligt og fred og ro? Ellers kan man jo lige så godt blive hjemme og svine indenfor sine egne 4 vægge. 

Mærkeligt, at de ikke tænker, at dem der kommer efter os, også skal have muligheden for at sidde i smukke omgivelser..

Vores elskede husdyr kan komme til skade, hvis de jokker i glasskår! De dyr der lever i DERES natur... kan også komme grueligt galt afsted, med store smerter og nogle gange døden til følge..

Det er dyrt for samfundet at samle affald i naturen. Omkostninger, der burde være unødvendige, og penge, der kunne have været brugt væsentlig bedre andre steder.. 

Plast er et kæmpe problem i naturen, fordi nedbrydningstiden er nærmeste uendelig, og fordi det flyder rundt i verdens have - også som mikroplast. Vores dyr indtager det! Disse kæmpe plastmasser, der flyder rundt, antages at have en størrelse tilsammen som Afrika.. 

Der er en masse søde mennesker - både børn og voksne, der samler affald i naturen med jævne mellemrum. Der er fokus på det i vores skolesystemer, så de børn der vokser op nu, får en vigtig viden med sig i livet. Politisk er der stor (men ikke stor nok, efter min mening) bevågenhed i fht hvordan vi kan få et renere miljø. Men, der er tydeligvis stadigvæk mennesker, der ikke forstår, hvor vigtig det er på alle måder og af mange grunde, at vi alle sammen har et ansvar for at værne om naturen. Hvor er det sørgerligt!

Der findes flere steder på nettet, hvor der er vigtig viden at hente. Prøv fx dette link..

https://rennatur.org/viden-om-affald-2/ 

Lad os lige hjælpe hinanden, ikke?