06-02-2021

Danfoss Universe

... I daglig tale kaldt Universe. Det er en science park på Als, hvor både børn og voksne kan opleve en masse, mens de lærer. Hvilket er hele planen med stedet, der så dagens lys i 2005.

Parken henvender sig til alle, der i forvejen har interesser i naturvidenskab, teknologi og iværksætteri - og for alle dem, der måske kan opdage en interesse i det. Uanset, så kan man roligt tage turen der til, når først de åbner igen.

Alle de mange aktiviteter udfordrer på forskellig vis, mens man har det sjovt. Der er aktiviteter i en spændvidde mellem meget stille oplevelser og helt over i de aktionsprægede. 

Hvis du drømmer om paraglidning, at køre segway eller at løfte en bil. Eller at komme op i en 11 meter høj klatrebane, lave kæmpe sæbebobler eller måske finde ud af, hvordan man redder sig ud af et brændende hus - så er Universe stedet til at opleve det... Sidstnævnte er et nyt tiltag, der kan opleves fra i år.

Der er også de fineste små oaser rundt omkring. Bl.a. den Japanske Have og Bittens have. Bittens have er et frodigt univers af blomster og farver, samt smage. For her er det også muligt at smage lidt på noget af det spiselige, der både er kønt og smager godt. 

Det er ganske umuligt at nævne alt det, der er på dette sted, så jeg kan kun anbefale at gå på opdagelse på deres hjemmeside.

Og så virker det som om alle veje fører til Als... Der er 2 bådruter - én fra Fyn og én fra Jyllandssiden, ligesom man naturligvis kan køre hele vejen, hvor man kommer over smukke Als sund, gennem Sønderborg, der er en hyggelig by med masser af atmosfære.