28-03-2021

Påske

Påsken står for døren... Og dermed nogle helligdage - i hvert fald for rigtig mange. Måske gør det ikke den store forskel for dem, der lige nu sidder og venter på at komme i gang med at arbejde, og som har ventet på det rigtig, rigtig længe. Men der er jo også mange, der har arbejdet hele tiden, selv om arbejdsforholdene muligvis har været anderledes.

Personligt håber jeg på milde vinde og masser af solskin, samt tid og ro til at gøre noget af det, som jeg holder af, når jeg ikke skal arbejde.

Gad vide hvor meget der egentlig er i gang i fht gækkebreve i de små hjem rundt omkring? Eller hvor mange børnefamilier, der holder traditioner i hævd? Trille påskeæg, male på æg, lede efter de æg, som påskeHAREN... har gemt ;-) Og hvad der ellers findes af hyggelige ting, som hører påsken til, når man er børnefamilie. 

Jeg kan fint huske, da jeg som barn skulle puste æg. Det var bestemt ikke nemt, selv om der blev lavet et lille hul i begge ender. Men på en eller anden måde, gjorde det ikke så meget, fordi belønningen bestod jo i, at æggene bagefter skulle males rigtig flot og derefter hænges op i Forsythia - grene, der stod fint i en vase.

Eller når man havde lavet et fint gækkebrev til sin mor og lagt det i postkassen, så hun absolut ikke kunne regne ud, hvem det kom fra... 

En vintergæk,
en sommernar,
en fugl foruden vinger,
en lille ven,
som har dig kær,
en kærlig hilsen bringer.

Mit navn det står med prikker, pas på det ikke stikker....