20-06-2021

Reersø

Manden jeg talte med på den lille hyggelige havnekaj sagde, at det er rigtig nok, at der findes haleløse katte på Reersø. De er i sin tid bragt her til fra den engelske ø Man. Manden havde selv haft én gennem mange år. Desværre så jeg ikke nogen af dem, så det må jeg have til gode til en anden gang.

Men der er også meget andet at se og opleve på den lille ø, der blev landfast med Sjælland i 1852. Reersø blev dannet fordi en randmoræne fra Storebæltsgletscheren overskred området fra syd i slutningen af sidste istid. Jeg vil tro, at det bl.a. er forklaringen på den varierede natur, der findes på den forholdsvis lille ø. 

Det lader til at være et aktivt samfund, hvor der er lidt for enhver smag, og kommer du her til som turist, er der også mulighed for at opleve forskellige kunstnere, der udstiller deres værker. Bl.a. er der en ravkunstner. 

Fårehuset på billedet, er nu et sted, hvor man kan nyde sin picnic med udsigt over Reersø, Vejlen og Dalby Hals. Før i tiden var det et læsted for de får, der gik og græssede på engarealerne.

Hvis du ikke har været der før, så tag der til. Gå en dejlig tur på én af vandreruterne eller spis en god frokost på et af spisestederne. Vil du forlænge dit ophold, er der også mulighed for overnatning - enten på campingpladsen eller måske på kroen...