24-12-2021

Hvid jul

Jeg kan, i mindre og diskret form, godt se det hyggelige i, at vi pynter vores træer eller buske med lyskæder, der har et varmt lys. For det lyser jo op i den mørke tid og bringer glæde, og det er også en vigtig egenskab. Der udover er der mange mennesker, der døjer med, at mørket fylder så meget i vinterhalvåret, og hvis det her kan være en del af hjælpen, så er det bestemt værd at tage med. Der hvor jeg begynder at få det svært med det, det er når alting bliver plastret til med kæder, rensdyr og julemænd - men sådan er smag og behag jo forskellig.

Til gengæld kan jeg næsten ikke finde noget smukkere end naturen selv, når den pynter sig..
Jeg fejrede min første feriedag i går med at gå i den snedækkede skov i et par timer. Vejret var mildt, og snepudderet lå overalt. Og så var der stille. Helt stille. Det var som om skovens dyr, sammen med mig, betragtede og beundrede alt det fine, der pludselig dukkede frem i en mere kontrastfyldt sammensætning.
Og med denne lille hilsen, vil jeg ønske alle, der ser med her på min hjemmeside, en rigtig glædelig jul, hvis du holder den slags, og ellers "blot" og forhåbentlig nogle fredfyldte feriedage, måske med en tur i skoven eller ved vandet - det kan klart anbefales :-)