26-12-2021

Bårsesøerne

Klædt i vinterdragt er Bårsesøerne også et besøg værd.

I den lille by Bårse, der ligger tæt ved sydmotorvejen og ca 6 km vest for Præstø, har borgerforeningen sammen med andre lokale foreninger etableret et friluftsområde, der på forholdsvis kort tid har udviklet sig til at "huse" mange forskellige muligheder. 

Til daginstitutioner og andre, naturligvis, er der et stort madpakkehus, hvor det er muligt at sidde i tørvejr. Hvis man ønsker en overnatning, er der 2 fine shelters med grillplads og ikke så langt derfra er der både toilet og drikkevand. 

I området er der en masse forskellige planter - sjældne, og vandet i søen skulle være det reneste på Sjælland. Det er tilladt både at fiske og bade, og ellers er der en stor platform, hvor man "bare" kan slappe af og nyde solens stråler. Ønsker man et større vue ud over området, er der bygget et 6,5 m højt udsigtstårn. 

For de stærke og ihærdige kan man fra den sydlige sø bevæge sig ud på flydebroer, hvor der er etableret en trækfærge. Dette kan ske fra begge sider af søen, som på dette sted er ca 75 meter bred.

Uanset årstiden er der også en fin gåtur rundt om den ene eller flere af søerne. Her kan man nyde de forskellige planter og træer, samt fuglelivet, der lige nu, som på billedet ses balancere mellem at hoppe i vandet eller blive på den frosne afdeling.