07-02-2022

Modlys

Da jeg i sin tid begyndte at fotografere, kan jeg huske, at én af de ting jeg fik at vide var, at man ikke skal fotografere i modlys. Så det gjorde jeg ikke...

I det hele taget er der mange regler og love omkring foto - og de giver allesammen rigtig god mening, og kan hjælpe en med at få skabt et balanceret billede, fordi kompositionen er på plads. 

Det er som regel også den viden contra det ikke at have den viden, der gør, at man kan se et billede og tænke - dette billede er godt eller knap så godt. Eller selv om man ikke har den viden, så kan mange se en forskel uden at vide hvorfor.

Men... Jeg kan rigtig godt lide ikke udelukkende at fotografere efter bestemte regler. Jeg kan godt lide at lege og eksperimentere, at prøve af, kassere, prøve igen. Udfordre mig selv og måske også andre engang imellem?

Dette billede er taget i modlys og med leg i redigeringen, fik jeg dette resultat, som jeg egentlig godt kan lide. Jeg oplever selv en stemning af noget sydlandsk - måske noget fransk eller italiensk - og jeg tænker det har meget med farvevalget og modlyset at gøre.

Personligt holder jeg af at se på fotografier, der udfordrer "den rigtige måde" at fotografere på. Jeg bliver inspireret, provokeret af og til og nogen gange overrasket. Og det er dejligt, synes jeg. Jeg er fortaler for, at vi skal turde lege meget mere med foto-udtrykket, ligesom vi efterhånden har vænnet os til, at fx malerier ikke har en bestemt form for at være et rigtigt maleri...