02-04-2022

Troldeskoven

I store vidunderlige og forunderlige Rebild Bakker, findes også Troldeskoven.

Udover at træer er verdens lunger, bosted for forskellige arter osv, så er det jo også "bare" skønt at gå på opdagelse imellem træerne. Disse særlige, krogede træer inspirerer mit indre legebarn og min barnlige sjæl. 

Jeg kan nemlig godt forstå, at det kaldes Troldeskoven. Det er som om de bevæger sig, hvisker til hinanden, rækker armene ud, mens de igen står stille, når vi mennesker kigger mere direkte på dem. I underlige vinkler ja, men dog står de stille, som om de ikke vil opdages :-) 

"Ude midt i Troldeskov har jeg gemt min hule, hvis du vil, må du få lov at komme med der ud. Men så må du love mig, at du er musestille, så vil jeg fortælle dig, hvordan du finder vej"

En lettere omskrivning af børnesangen, der for rundt i hovedet på mig, mens jeg forsigtigt lurede efter troldeansigterne, som var der i massevis. Én blinkede med øjet, en anden stod med åben mund. De lod som om, de var træer.... Og ja, ja, så længe vi andre ved noget andet, så er det jo helt fint ;-) Kender du det at få øje på dem? Hvis du ikke kan se dem - de findes også i andre skove - så tag nogle børn med og lad dem vise dig vejen. Mange børn er gode til at spotte dem, hvis vi giver dem muligheden.