08-05-2022

Ved landsbyens gadekær

På min cykeltur ud i den smukke forårssol, gennem små landsbyer, der ligger så fint og putter sig og som emmer af hygge og idyl, kom jeg til dette lille gadekær. Det er landsbyen Stenstrups samlingspunkt, når der skal være fest eller andre større begivenheder. 

Jeg var på tur på Jungshoved halvøen, som ligger i det jeg tillader mig at kalde for Præstøs baghave. Lige nu dufter der af rapsmarker, hvis gule farver lyser stærkt mellem alt det grønne. Hestene render rundt i deres folde, andre cyklister sender et smil og det er på en måde Danmark, når det er allerbedst.

Alle, der kan finde ud af at rydde op efter sig, må gerne bruge pladsen ved gadekærret til at spise sin medbragte mad, hvilket var præcis hvad jeg benyttede mig af. En lille kat (se under KIG IND) havde travlt med at forsøge at spise frølår, men frøen slap fri. Så kunne han (eller måske var det en anden?) genoptage sit kald, så alle andre hanner bliver klar over, at her er den, der bestemmer, og hunnerne kan forholde sig til, at han er den, de skal satse på, så slægten kan føres forsvarligt videre. Der var dejligt lige der, og fint med en drikke- og spisepause, inden turen fortsatte ud i foråret.

Kan du også finde på at tage en madpakke med?