12-09-2022

Lad frøene danse

De hvirvler rundt, danser, flyver fra kvist til kvist og lander lige pludselig et sted, hvor de måske kan finde både ro og fodfæste. Og vokser op om foråret og giver liv til insekterne og forhåbentlig glæde til os andre, fordi de står der med deres smukke blomsterpragt af én eller anden slags. 

Jeg synes det giver god mening at glædes over denne cyklus. Efterhånden ser det også ud til, at flere og flere mennesker ikke længere bliver så forskrækkede over de vilde blomster.

Det kan også sagtens lade sig gøre, både at lade det vilde komme til, samtidig med, at man styrer det lidt, så ikke alt bliver tilgroet. Det behøver ikke at være enten eller, måske mere både og? 

Jeg har efter mange, lange år endelig fået mig en have igen - og nyder at få tingene til at ske der ude. Det er en have med mange muligheder, som en ejendomsmægler ville udtrykke det ;-) Og det sætter jeg faktisk stor pris på! Det giver mig jo præcis chancen for, at jeg kan lege og være kreativ, og tænke insektvenligt, dele haven op i flere rum, så der er til lidt af hvert.

Efteråret er på vej, endnu en sommer er gået - og det er nu, vi med fordel kan fylde haven med gode insektvenlige stauder, bærbuske og frugttræer - god fornøjelse :-)