04-03-2017

PYT eller PYTSTOP

Skal PYT være årets ord 2017?

www.ordforord.dk og www.uta-foto.dk booster nye og gamle ord, som fortjener opmærksomhed.

Det første ord vi forstørrer, multiplicerer, og booster, er ordet PYT og en hel stribe afledte pytlinger!

”Pyt med det” siger vi, når et barn falder, eller taber en is. PYT handler om ikke at tage tingene så tungt. Ikke hænge sig i bagateller eller græde over spildt mælk. For nyligt har der verseret et billede på Facebook med en PYT-knap, man kan trykke på, så man kan komme videre i sit liv.

Pyt med ligegyldigheder

Du kender det uden tvivl. Små bagateller kan hurtigt vokse til uoverstigelige problemer, hvis de får for meget negativ opmærksomhed.

En punkteret cykel, hundelort på en sko, tøjkrise, en kollegas irriterende klik med kuglepennen.  At du har taget 4 kilo på, at dine børn flipper ud i ulvetimen, at du kommer for sent til bussen. Måske er bøfferne brændt på, det regner til din havefest eller du har smækket døren og glemt nøglerne i din lejlighed. Det er i sådanne situationer, du med fordel kan udskifte HJÆLP! med PYT! Pyt har en øjeblikkelig afslappende virkning, som sætter dig i stand til at få det bedste ud af situationen. Måske bliver dagens ærgrelse eller uheld ligefrem til en god historie, når det hele er kommet lidt på afstand. Alle husker havefesten, der druknede i vand…

LÆS RESTEN AF ARTIKLEN PÅ   www.ordforord.dk

Se flere billeder under OPGAVER